Co je to vlastně svoboda?

Tak jsme se na srazu ze školy bavili na téma, co je to svoboda. A někdo řekl, že SVOBODA, ŽE JE ZDRAVÍ. Já jsem pak o tom přemýšlela, co si vlastně každý člověk představuje pod pojmem svoboda - já jsem svobodný, já chci být svobodný.

Svoboda nejsou peníze, i když si to hodně lidí myslí. Že když mají peníze, jsou svobodní a mohou si hodně dovolit. A čím více peněz mají, tím více si mohou dovolit a tím více si myslí, že jsou svobodnější.

Peníze, ty jsou jenom takovým nástrojem k tomu, abyste si umožnili dělat věci, ze kterých jste šťastní, které vás baví. A pokud tohle neumíte, tak, i když máte peníze, nejste šťastní. Někteří lidé dovedou být šťastní i bez peněz a cítí se volní a svobodní. A jasně, že zdraví je velice důležité, bez toho mnoho věcí nejde. Ale jsou lidé handicapovaní, postižení a přitom dělají velké věci a jsou přitom šťastní a spokojení. Takže svoboda asi nejsou peníze, i když jsou potřeba.

Přemýšlej o tom, co právě PRO TEBE znamená svoboda, co je to u tebe nebo co bys chtěl(a) mít, dělat, aby ses cítil/a svobodný(á)?

Tak zdraví je asi nejdůležitější pro každého, bez něj spoustu věcí nejde. To je naprosto jasné.

Pro mě, kromě toho zdraví, je svoboda to, že už spoustu let nemám šéfa (už bych se asi nepřizpůsobila rozkazům šéfů a vedení), že už roky nejsem vázaná na každodenní vstávání do práce.

Je hezky, jedu na výlet a práci si udělám před a nebo potom. Mám celkem dostatek peněz a tak si klidně koupím, co se mi třeba zrovna zalíbí nebo pomohu tam, kde je to potřeba (myslím hlavně rodinu).

Je hezky, jedu pracovat na zahrady a svoji práci si vezmu s sebou a klidně si udělám, co potřebuji, na zahradě... nebo i na lodi (teda spíš pak někde na pláži).

Když chci jet na dovolenou, nežádám už roky šéfa nebo se nedohaduji s kolegy, kdy kdo si ji může vzít a kolik dní. Prostě si ji naplánuji. V tom vidím tu svoji svobodu.

Je hezky, jedu si nafotit naše produkty. Někdy si je beru s sebou i na výlet, třeba do lesa. Takže i tohle je moje práce.

Pracovat mohu kdekoliv, kdykoliv a stačí mi mít u sebe telefon, třeba i foťák, tablet. Někdy teda potřebuji počítač nebo notebook, ale ne zrovna u vody. Ale tablet nebo notebook se dá použít i na zahradě.

Jasně, jsem už v důchodu a nic už nemusím, jak by někteří řekli. Ale já jsem v důchodu klidná, nemusím šetřit a kupovat levné věci, nebo hledat levnou dovolenou. Mohu jet na dovolenou i klidně 3x za rok.
Přesto, že jsem v důchodu, se neustále učím nové věci, sleduji kurzy, školení, pouštím se do věcí, které bych se jinak nenaučila.

A vzhledem k tomu, že mám svobodu díky síťovému marketingu - MLM, tak to neznamená, že peníze přicházejí samy. Stále musím pracovat, starat se o tým, dělat dál nové věci, hledat další nové cesty, dál se vzdělávat.

facebook

KONTAKTY
+420 603 193 647
jitka@jitkakopincova.cz
SLEDUJTE NÁS  
+420 603 193 647 jitka@jitkakopincova.cz

Teď je ta správná chvíle chtít změnit svůj život a začít spolupracovat na novém projektu. Ten ti může přinést peníze, pomoci získat nové dovednosti a znalosti, zlepšit si image. Spolupráce může být skvělým způsobem, jak dosáhnout svých cílů a změnit život. Neboj se zkoušet nové věci a navazovat kontakty s lidmi, kteří sdílejí stejné cíle.